TIPY NA VOLNO PLNÉ ZÁŽITKŮ

S blížícími se slunečními dny a také létem často každý z nás přemýšlí, kam by ho toulavé boty mohly zanést. Pokud jste trošku dobrodruzi a máte rádi adrenalin kolující v žilách zbystřete! V následujících řádcích přinášíme pár tipů kam a s kým byste vyrazit.  

 Začneme oblíbenou cestovkou z Opavy, se kterou má bohaté zkušenosti Terka a její přátelé. Možná už jste její název zahlédli na našem nebo Terčinem instagramu. LAYNO tour, cestovka pro mladé, se kterou se na cestách nikdy nudit nebudete. Není to však cestovka jen pro mladé! Bojíte se jet sami na do zahraničí, surfovat nebo jít třeba přechod hor? Z aktuální nabídky Layno tour si určitě vyberete. Na letošní léto mají na webu vypsaných mnoho termínů do různých destinací. Pokud vás lákají neoukoukané černé pláže na Islandu nebo třeba dokonalé výhledy v Norsku, zeptej se kámoše v práci a jeďte spolu. Nebo jeď i sám, o nová přátelství nouze nikdy nebyla.  

Další náš favorit je surfhouse na Severu Španělska. SALTY LOBOSS, který vyhoví všem náročným surfařům, ale také turistům nebo cyklistům. Na facebooku Salty Lobos najdete od jara do podzimu několik surf kempů, které jsou různě kombinované s jógou, skejtováním nebo třeba vařením. Na baráku, který je také skvělým místem pro homeoffice, je totiž jedna skvělá kuchařka Sája, známá také jako Mamasandtapas. Její gastro je nebíčko v papulce a za to dávám ruku do ohně! Pokud byste nechtěli za Sájou do Špáňa, můžete mít Sáju doma. V minulém roce vydala kuchařku SPOLU SNÍME, která je inspirovaná právě životem ve Španělsku. Několikrát ročně pořádá také kurzy vaření u nás v Česku. 

Pokud už v jižanské krajině budete, určitě vás osloví také západy slunce na útesech, kempování a procházky po promenádách. S jednoduššími přesuny z bodu A do bodu B a pohodlným spaním vám pomůže One Surf Van. Jirka s Aničkou, kteří vlastní několik obytných dodávek, vám poskytnou nezapomenutelný zážitek. Už se vidíte, jak na přilehlém parkovišti u pláže pijete skvělé červené víno a posloucháte šumění moře?  

Na chvíli zase zůstaneme v naší rodné krajině. Lákají vás hory, skalní lezení nebo třeba ferraty? Zbystřete. VHT akademie Tomáše Kadlece, vám zajistí kurz skalního lezení, bezpečného pohybu po ledovcích a v zimě vás vytáhne třeba na skialpy a lavinový kurz. Tomáš vás sám může vzít na horské štíty a velmi rád vám předá své letité zkušenosti. A taky je to fajn parťák, se kterým se nudit nebudete.  

Pokud nejste úplní fandové skalního lezení, ale rádi se kocháte horskými panoramaty třeba při ohni a špekáčkem.. TEEPEEČKO na Liptově s krásným výhledem na Nízké Tatry je jasná volba. Alžbětka a Johny vlastními silami zrealizovali oázu klidu na zemi v podobě teepee na místě, kde lišky a divoká zvěř dává dobrou noc. Okolí nabízí spoustu možností pro turisty, ale také cyklisty a pohodové výletníky, kteří s chtějí odpočinout od shonu běžného života.  

 

Věřím, že jsem vás alespoň trošku nalákala k dobrodružství a třeba se na některých místech potkáme.  

 

S úsměvem 

Terka 

  • Home
  • Design Shoptetak.cz